Wat doe ik?

Levens- en ademcoach

Ik vind het fijn om met mensen te werken. Ook vind ik het belangrijk om actief naar anderen te luisteren om te horen wat de vraag achter de vraag is; waar iemand tegenaan loopt en wat sommigen zelfs stopt om NU gelukkig te zijn. We hebben allemaal wel eens zo’n moment in het leven waar het niet allemaal soepel loopt. Een moment waarop je je afvraagt of het nu aan jezelf ligt, aan een ander(?). Je wilt iets veranderen, maar weet niet precies wat of hoe.
Misschien ben ik wel diegene, ook gevormd door een verandering in mijn eigen leven, een coachopleiding en ‘gewone’ levenservaring, die jou kan helpen met jouw levensvraag.

Balance Breathing Coach

De ademhaling is een proces dat wordt gereguleerd door het autonome zenuwstelsel en vindt dus onbewust plaats. Dat is maar goed ook, anders zouden veel mensen vergeten te ademen. Ademhalen is een hele kunst, de meeste mensen gebruiken nog maar 30% van hun ademcapaciteit.
De ademhaling van een mens wordt ook beïnvloed door (vastzittende) emoties. Hij verdiept bijvoorbeeld bij gevoel, verlangen en opwinding en wordt oppervlakkig bij moedeloosheid en verdriet. Ook omgekeerd kun je met een goede ademhaling techniek (van onderbuik, naar middenrif en borstkas) je emoties en gedachten beïnvloeden.
Beter ademen geeft meer energie, ontgift, verhoogt de gezondheid, vergroot de ademcapaciteit, versterkt het imuunsysteem en leidt dus tot meer vitaliteit.

Ook voor gezondheid dus belangrijk!

Onze cellen hebben zuurstof nodig om gezond te blijven, te ontgiften en zelfhelend vermogen te laten toenemen. Op een goede, verbonden manier inademen van zuurstof versterkt het immuunsysteem, en uitademen zorgt voor ontgiften van het lichaam.
Mensen die oppervlakkig ademen vergiftigen zichzelf langzaam, omdat de meeste toxines niet worden losgelaten en weer met het inademen terug in het lichaam worden gebracht.

Ik ben gecertificeerd 'Balance Breathing' ademcoach en kan jou helpen om 'vastzittende emoties' los te krijgen en je weer een goede ademhaling te geven, voor een goede gezondheid en een vrij gevoel.